Një burrë kinez i shqetësuar për varësinë e lojrave të djalit të tij të papunë punësoi lojtarë të videolojrave në internet për të ‘vrarë’ të birin e tij.

Burri, i quajtur Z. Feng, fajëson djalin e tij 23-vjeçar për lojëra me role online për papunësinë e tij dhe gjeti një mënyrë radikale për ta larguar atë nga kjo varësi.

Z. Feng, i cili jeton me djalin e tij në provincën Shaanxi në Kinën qendrore, punësoi lojtarë të nivelit të lartë për të vrarë karakterin e djalit të tij sa herë që shkonte në internet për të luajtur me shpresën se kjo do ta lodhte të luante.

Z. Feng i tha gazetës kineze Sanqing Daily se djali i tij kishte filluar të luante lojëra online në shkollën e mesme pas së cilës notat e tij u përkeqësuan dhe Feng Jr ka dështuar që të mbajë një punë që prej asaj kohe.

Ai tha se ishte i mërzitur që kur djali i tij më në fund gjeti një punë në një kompani të zhvillimit të softuerit ai nuk arriti ta mbante atë për më shumë se tre muaj.

Por fatkeqësisht për Z. Feng, duket se plani i tij dështoi.

Burimi: CNN.com

23-vjeçari, i quajtur nga blogu Kotaku East si Xiao Feng, përfundimisht pyeti ‘vrasësit’ e tij pse vazhdonin ta vinin në shënjestër dhe zbuloi të vërtetën.

Në vend që ta inkurajonte atë të punësohej, ai i tha babait të tij ‘Unë mund të luaj ose nuk mund të luaj, kjo nuk më shqetëson.

‘Unë nuk jam duke kërkuar ndonjë punë — dua të marr ca kohë për të gjetur një që më përshtatet.’

Një ekspert i lojërave dhe varësive u citua nga BBC duke thënë se këto lloje të ndërhyrjeve mund t’i bëjnë më shumë dëm sesa dobi marrëdhënieve familjare dhe se në shumicën e rasteve varësia ndaj lojrave është një simptomë e një problemi themelor.

Profesori Mark Griffiths, ekspert i lojërave dhe varësive në Universitetin Nottingham Trent, i tha BBC se ai nuk i kishte njohur anëtarët e familjes që të shkonin në masa kaq drastike më parë.

Ai tha: ‘Nuk do të bëjë shumë për marrëdhëniet familjare.

Ai tha se në përvojën e tij 25 vjeçare kishte hasur në lojtarë që harxhonin deri në 14 orë në ditë lojëra.
Por ai tha se ka një ndikim të dëmshëm vetëm nëse ndikon në punën e tyre ose jetën familjare.
Kotaku East raportoi se dyshja ishte bashkuar pasi Xiao u përball me babanë e tij, por nuk është e qartë nëse ai tani ka gjetur punë. /Lajmenoy.info