Kancelarja Gjermane Angela Merkel gjat ditës së sotme ka kritikuar ashpër qeverinë e Serbisë pasi këto të fundit po investojnë në armatime ndërkohë që nuk dihet qëllimi i investimit.

Kancelarja Merkel i ka bërë me dije kryeministrit serb se do të ketë sanksione nga bashkimi europian nëse nuk tregohen transparent për ngjarjet e fundit.

Gjithashtu Merkel theksoi se duhet ndaluar gjuha e urrejtjes dhe nacionalizmave ndaj Shqiptarëve pas deklaratës së dhënë ditë më parë nga ministri i mbrojtjes serb. Merkel gjithashtu përgëzoi palën Shqiptare që u tregua e matur ndaj deklaratave të ministrit të mbrojtjes serb.

Kancelarja Merkel në përfundim tha se Shqipëria është në rrugën e duhur drejt antarësimit në familjen e madhe europiane. /Lajmenoy.info