Policia e shtetit shqiptar bashke me ate Italiane kane rritur baskepunimin me njera tjetren per te fuqizuar edhe me shume marredheniet ligjzbatuese mes dy paleve dhe vendeve.

Keshtu Marreveshja mes Italise dhe Shqiperise do t`u mundesoje oficereve te Policise Shqiptare qe te mund te vazhdojne studimet pas universitare ne Itali po ne forme specializimi.

Zv.drejtori i Policisë Italiane Vitorio Rizzi, tregoi se mes dy forcave të Policisë ekziston një bashkëpunim shumë i fortë. Madje ai e ilustroi këtë bashkëpunim përmes zbulimit të një episodi se si nisi ideja e operacionit për lirimin e vogëlushit Alvin Berisha.